Wat is de beste maaltijdbox van Nederland en België?


Dinsdag, 16 Juli 2024


Wanneer we het over maaltijdboxen hebben dan heb je het al snel over HelloFresh. Dit is voor veel mensen de bekendste en enige maaltijdbox die er is. Dit heeft er natuurlijk mee te maken dat het bedrijf de maaltijdbox in Nederland bij het grote publiek heeft geïntroduceerd.

Voor HelloFresh bestonden er al lang maaltijdboxen en maaltijd zakken. En ook na HelloFresh zijn er veel anderen. Zo heb je in Nederland alleen al ontzettend veel keuze uit bijvoorbeeld de maaltijdboxen van: Albert Heijn, HelloFresh, Mathijs Maaltijdbox, Ekomenu van Ekoplaza, Beebox, Chef Ali en natuurlijk onze favoriet Marley Spoon.

Zo kan ik nog wel even doorgaan met het opnoemen van foodboxen in Nederland. Maar ook in België zijn de kookboxen een succes. Wellicht niet zo groot als hier, maar ook daar heb je de maaltijdboxen van: HelloFresh, MArley Spoon en bijvoorbeeld Smartmat. .

Wat ons opvalt is dat van de bovengenoemde foodboxen alleen Marley Spoon en HelloFresh in zowel Nederland als België actief zijn. Dit is opmerkelijk, want beide box bezorgers zijn van origine duitse bedrijven. en bezorgen ze niet alleen in Nederland en België hun maaltijdboxen. Maar over de hele wereld

Verse gezonde luxe maaltijd

HelloFresh en Marley Spoon.

Dat deze twee aanbieders in opvallend veel landen populair zijn, is natuurlijk niet zonder geldige reden. Het zijn simpel weg de twee beste maaltijdboxen die je kunt bestellen in zowel Nederland als België.

Waarom zijn dit de beste maaltijdboxen?

Nou wij hebben even met enkele van onze bevriende collega internet ondernemers gesproken die zich bezig houden met de foodbranche en dat met name de maaltijdboxen.

Dit is de verklaring van www.maaltijdbox.nu

Zowel Marley Spoon als HelloFresh, hebben hun hele bedrijfsvoering op orde. Niet alleen hebben ze een erg groot budget en enkele grote investeerders achter hun staan, waardoor ze veel geld in marketing kunnen stoppen. Zonder een goed product zou ook de marketing geen effect hebben en klanten snel heel slecht spreken over de diensten.

Ze hebben beide een solide product dat aan alle wensen van de consument voldoet. Het begint met het stukje gemak, dan is er de factor gezond eten, dat je makkelijk en snel kunt bereiden. De tijd die je hiermee bespaard. Maar misschien nog wel het belangrijkste element. De gerechten zijn gevarieerd, gezond en toch lekker en leuk om te maken.

Dit is in principe de basis voor veel andere maaltijdbox aanbieders. Wat ze bij de HelloFresh maaltijdbox anders doen is. Dat de klant zelf elke week uit 10 nieuwe gerechten / maaltijden kan kiezen. Dit kon in het begin niet en bleek als snel uit ervaring dat het grootste probleem van klanten was. Dat ze soms gerechten bezorgd kregen die ze niet lekker vonden. Ondanks dat de allergenen, en voedingswaarden altijd netjes vermeld stonden. Dit is de reden waarom HelloFresh haar klanten nu de optie om zelf te kiezen bied.

Ook bij de grootste concurrent Marley Spoon biedt deze optie aan klanten. Wat deze maaltijdbox bezorger net even anders doet, is de gerechten samenstelling. Ook in het Marley Spoon menu, wordt er gebruik gemaakt van gevarieerde gerechten, gezonde producten van de beste boeren en leveranciers uit de regio. Alleen zijn de menu’s net even wat origineler. Bijzondere gerechten van over de hele wereld en regelmatig met leuke thema’s zoals, De Streetfood weken, De Eat Green challenge, of gerechten uit oma’s tijd.

Ervaringen met deze foodboxen.

Natuurlijk hebben wij zelf ook de proef op de som genomen, en konden wij via onze internet collega’s zelf de twee maaltijdboxen testen. Welke van de twee beter qua kwaliteit is, durf ik niet te zeggen. Wel kan ik zeggen dat de foodbox van Marley Spoon echt onze favoriet is. Zoals hierboven al beschreven staat. Zijn de gerechten leuker en erg lekker.

Bij beide boxen was het bestellen, en de hele gebruikerservaring erg goed! Alles is helemaal tot in perfectie geregeld. Hoe het bezorgd wordt, de verpakkingen. De handleidingen voor de recepten, en je proeft dat de gebruikte producten van de beste kwaliteit zijn. Wat ons betreft is dit de nieuwe manier van eten.

Mocht jij na het lezen van dit artikel, ook zoiets hebben van dat wil ik wel een keer proberen. Ga dan eerst naar de website die hierboven vermeld staan. Om een leuke introductie korting te krijgen. Je kunt namelijk zowel Marley als HelloFresh met € 25,- korting bestellen als nieuwe klant.

Heb je zelf een maaltijdbox ervaren, en wil je deze delen met ons? Dan mag je ons altijd een e-mail sturen via het contactformulier op de website. De beste en leukste ervaringen zullen wij dan plaatsen op onze website.


Andere onderwerpen op Josso.nl

Voeding is belangrijker dan sport.

Wanneer je wilt afvallen is het belangrijker dat je je voedingspatroon aanpast, dan dat je gaat sporten. Met een combinatie van beide, boek je het snelste resultaat. Maar wees niet bang, als je niet kunt of wilt sporten is het veel belangrijk om op je voeding te letten. Je kunt namelijk wel afvallen door gezond te eten en niet te sporten, maar nauwelijks afvallen door niet op je voeding te letten en wel te sporten. Het is dus belangrijk om jezelf te realiseren dat het veranderen van je eetpatroon belangrijker is. Daarnaast kun je nog kijken of je kunt gaan sporten of dagelijks wat extra beweging te krijgen door te fietsen in plaats van de auto te nemen of na het eten lekker te wandelen bijvoorbeeld.

Vermijd crashdiëten

Een crash dieet is een dieet waarbij je erg weinig calorieën binnenkrijgt, hierdoor krijg je niet alle voedingsstoffen binnen die je nodig hebt voor een gezond en fit lichaam. Volg alleen een crahs dieet als je slechts een paar kilo wilt kwijt raken in een korte periode, maar houdt er altijd rekening mee dat het er net zo snel weer aankomt, het is dus slechts een tijdelijke oplossing. Na het crash dieet zul je namelijk al snel weer aankomen, dit is het bekende jojo-effect. Daarnaast verlies je ook veel vocht en spieren, terwijl je juist vet wilt verliezen. Een crashdieet volgen is dus geen gezonde en verstandige keuze.

Drink een glas water voor iedere maaltijd

Mensen halen wel eens honger en dorst gevoelens door elkaar. Wanneer je merkt dat je honger hebt, kun je het beste eerst een glas water drinken, soms stilt dit de honger omdat je eigenlijk behoefte had aan drinken. Wanneer je toch nog honger hebt heeft het ook nog een ander voordeel. Je maag zit namelijk al een stuk voller, dus als je daarna nog gaat eten, heb je sneller een vol gevoel en zal je dus minder eten, waardoor je minder calorieën binnenkrijgt. Win-win situatie, want het is natuurlijk erg gezond voor je lijf om voldoende water binnen te krijgen, zeker als je wilt afvallen!

Een goede voorbereiding.

Zorg voor een goede voorbereiding, weeg jezelf iedere keer op dezelfde weegschaal op dezelfde dag en tijdstip en schrijf het resultaat op. Bereken je BMI en schrijf dit ook ieder weegmoment op. Meet ook je heup-, buik-, bovenbeen- en armomtrek en noteer dit iedere keer als je een weegmoment hebt. Op deze manier kun je goed bijhouden of je afvalt en progressie maakt. Het is belangrijk dat je niet alleen maar op de weegschaal staan. Wanneer je ook sport, kan het zo zijn dat je denkt dat je niet afvalt. Het tegendeel is waar, je vetpercentage daalt vaak, maar je spiermassa gaat omhoog. Spieren wegen meer dan vet, dus dan lijk je zwaarder terwijl je vetpercentage juist naar beneden is gegaan.