Verlies makkelijk meer dan 10 kilo binnen twee weken: het eiwitdieet


Zaterdag, 25 Mei 2024


Zat van al die kilo’s, opzoek naar een mooi atletisch lichaam opbouwen of een betere gezondheid? Er zijn veel redens waarom een eiwitdieet de beste oplossing is. Het staat al jaren bekend dat een rijk eiwitdieet een goede oplossing is om snel af te vallen. Eiwitten, ook wel proteïnen, zijn een van de belangrijkste stoffen die het menselijk lichaam nodig heeft bij de opbouw van energie. Bij het volgen van het dieet komen er minder dikmakers zoals koolhydraten en calorieën binnen maar ondanks dat er meerdere voedingswaren worden overgeslagen volgt het lichaam toch een gezonde basis van nodige dagelijkse inname. Het dieet is ideaal voor verschillende redens zoals o.a.:


  • Bij het eten van eiwitten worden er sneller en meer calorieën verbrand. Dit is omdat er bij het eten van eiwitten het lichaam beter zijn best doet om te verteren.
  • Er komen minder calorieën binnen.
  • Het lichaamsvet verbrand sneller.
  • Tijdens het dieet is er geen last van hongergevoel.
  • Er is geen verlies van spiermassa, integendeel, het is een goede bron voor het opbouwen van spieren.
  • Dit is het type dieet waarbij je afvalt maar niet aan een gebrek komt van energie.

Hoe werkt het?

Een rijk eiwitdieet bestaat uit het consumeren van producten met een hoog niveau in eiwitten zoals o.a. eieren, rundvlees, kip, varkensvlees, pauw, vis, zuivel producten als melk, yoghurt, kwark, kaas, ook bonen, noten, zaden en granen.

Hier vind je meer handige eiwitrijke voedingsmiddelen en producten waaronder soep.

Als vleeswaren totaal overslagen zouden willen worden is er ook een aantal soorten vleesvervangers die eiwitten aanbieden zoals tofu en tempeh. Ook kunnen eiwitshakes van belang zijn.

Tip: deze tabel geeft antwoord op vraag: welke afval shakes zijn het beste: Kruidvat, Aldi, Action, Modifast of toch Atkins?

Bij het eten van zuivelproducten denk erom dat veel zuivelproducten een grote hoeveelheid vet bevatten, inplaats van yoghurt is het beter om te kiezen voor kwark en het beste als het om een light product gaat. Eet ook niet teveel kaas. Fruit en groente kan gegeten worden in de juiste hoeveelheden, dan hebben we het over banaan, pruim, kers, avocado, broccoli, kool, boerenkool, sla, wortel, komkommer en spruiten. Bij dit dieet gaat het erom dat er zo weinig mogelijk koolhydraten en vetten binnen komen en een lage hoeveelheid calorieën. Eet totaal geen tarwe, brood, pasta, rijst, aardappelen, voedsel rijk aan suikers, verwerkte voedingsmiddelen, snoep, frituur, fastfood, alcohol, etc. Ook is het belangrijk om zo veel water te drinken, dan hebben we het over minimaal twee liters water per dag. Er bestaan veel recepten met de bovengenoemde etenswaren voor een rijk eiwitdieet.

Cambridge shakes

Andere onderwerpen op Josso.nl

Voeding is belangrijker dan sport.

Wanneer je wilt afvallen is het belangrijker dat je je voedingspatroon aanpast, dan dat je gaat sporten. Met een combinatie van beide, boek je het snelste resultaat. Maar wees niet bang, als je niet kunt of wilt sporten is het veel belangrijk om op je voeding te letten. Je kunt namelijk wel afvallen door gezond te eten en niet te sporten, maar nauwelijks afvallen door niet op je voeding te letten en wel te sporten. Het is dus belangrijk om jezelf te realiseren dat het veranderen van je eetpatroon belangrijker is. Daarnaast kun je nog kijken of je kunt gaan sporten of dagelijks wat extra beweging te krijgen door te fietsen in plaats van de auto te nemen of na het eten lekker te wandelen bijvoorbeeld.

Vermijd crashdiëten

Een crash dieet is een dieet waarbij je erg weinig calorieën binnenkrijgt, hierdoor krijg je niet alle voedingsstoffen binnen die je nodig hebt voor een gezond en fit lichaam. Volg alleen een crahs dieet als je slechts een paar kilo wilt kwijt raken in een korte periode, maar houdt er altijd rekening mee dat het er net zo snel weer aankomt, het is dus slechts een tijdelijke oplossing. Na het crash dieet zul je namelijk al snel weer aankomen, dit is het bekende jojo-effect. Daarnaast verlies je ook veel vocht en spieren, terwijl je juist vet wilt verliezen. Een crashdieet volgen is dus geen gezonde en verstandige keuze.

Drink een glas water voor iedere maaltijd

Mensen halen wel eens honger en dorst gevoelens door elkaar. Wanneer je merkt dat je honger hebt, kun je het beste eerst een glas water drinken, soms stilt dit de honger omdat je eigenlijk behoefte had aan drinken. Wanneer je toch nog honger hebt heeft het ook nog een ander voordeel. Je maag zit namelijk al een stuk voller, dus als je daarna nog gaat eten, heb je sneller een vol gevoel en zal je dus minder eten, waardoor je minder calorieën binnenkrijgt. Win-win situatie, want het is natuurlijk erg gezond voor je lijf om voldoende water binnen te krijgen, zeker als je wilt afvallen!

Een goede voorbereiding.

Zorg voor een goede voorbereiding, weeg jezelf iedere keer op dezelfde weegschaal op dezelfde dag en tijdstip en schrijf het resultaat op. Bereken je BMI en schrijf dit ook ieder weegmoment op. Meet ook je heup-, buik-, bovenbeen- en armomtrek en noteer dit iedere keer als je een weegmoment hebt. Op deze manier kun je goed bijhouden of je afvalt en progressie maakt. Het is belangrijk dat je niet alleen maar op de weegschaal staan. Wanneer je ook sport, kan het zo zijn dat je denkt dat je niet afvalt. Het tegendeel is waar, je vetpercentage daalt vaak, maar je spiermassa gaat omhoog. Spieren wegen meer dan vet, dus dan lijk je zwaarder terwijl je vetpercentage juist naar beneden is gegaan.