Gezonder leven door reiki


Donderdag, 1 Juni 2023


Reiki is een kans om gezonder in het leven te staan. Of je nu een methode zoekt om lichamelijk of psychisch beter in balans te zijn, reiki draagt daar zeker aan bij. Op wat voor manier zorgt reiki er voor dat jij zowel lichamelijk als mentaal beter in je lijf zit? In dit blogartikel gaan we dieper in op dit thema en geven we handvatten om meer grip te krijgen op zowel je lichamelijke als geestelijke gezondheid.

buikvet

Wat is reiki?

Voordat we het antwoord geven op deze vraag, is het relevant om na te gaan wat reiki nu eigenlijk is. Het is een energetische therapie en valt onder de alternatieve geneeswijzen. Reiki staat letterlijk voor universele levensenergie. Het wordt veelvuldig doorgegeven via handen. Het is de bedoeling dat zowel lichamelijke als emotionele klachten afnemen en pijn vermindert.

Hoe reiki jou helpt om gezond te blijven

Lichamelijke en emotionele pijn veroorzaken stress en allerlei andere klachten. Dit zorgt ervoor dat je niet optimaal functioneert, want het komt er op neer dat veelal de balans ontbreekt. Vaak heb je last van allerlei energieblokkades. Reiki is niet alleen maar een behandelvorm, maar ook een manier van leven. Door dit te integreren in je bestaan, is de kans vrij groot dat je beter in je lijf komt te zitten en ook je klachten afnemen.

Meld je aan voor een cursus reiki

Wil jij reiki inzetten om gezonder in het leven te staan, maar heb je geen idee hoe je dit vormgeeft? Ga dan langs bij een reiki therapeut in jouw directe omgeving of meld je aan voor een cursus reiki. Tijdens deze workshop of cursus krijg je tips en tools aangereikt hoe reiki jou leven versterkt en bijdraagt aan een betere gezondheid, zowel op lichamelijk als geestelijk vlak.  


Andere onderwerpen op Josso.nl

Voeding is belangrijker dan sport.

Wanneer je wilt afvallen is het belangrijker dat je je voedingspatroon aanpast, dan dat je gaat sporten. Met een combinatie van beide, boek je het snelste resultaat. Maar wees niet bang, als je niet kunt of wilt sporten is het veel belangrijk om op je voeding te letten. Je kunt namelijk wel afvallen door gezond te eten en niet te sporten, maar nauwelijks afvallen door niet op je voeding te letten en wel te sporten. Het is dus belangrijk om jezelf te realiseren dat het veranderen van je eetpatroon belangrijker is. Daarnaast kun je nog kijken of je kunt gaan sporten of dagelijks wat extra beweging te krijgen door te fietsen in plaats van de auto te nemen of na het eten lekker te wandelen bijvoorbeeld.

Vermijd crashdiëten

Een crash dieet is een dieet waarbij je erg weinig calorieën binnenkrijgt, hierdoor krijg je niet alle voedingsstoffen binnen die je nodig hebt voor een gezond en fit lichaam. Volg alleen een crahs dieet als je slechts een paar kilo wilt kwijt raken in een korte periode, maar houdt er altijd rekening mee dat het er net zo snel weer aankomt, het is dus slechts een tijdelijke oplossing. Na het crash dieet zul je namelijk al snel weer aankomen, dit is het bekende jojo-effect. Daarnaast verlies je ook veel vocht en spieren, terwijl je juist vet wilt verliezen. Een crashdieet volgen is dus geen gezonde en verstandige keuze.

Drink een glas water voor iedere maaltijd

Mensen halen wel eens honger en dorst gevoelens door elkaar. Wanneer je merkt dat je honger hebt, kun je het beste eerst een glas water drinken, soms stilt dit de honger omdat je eigenlijk behoefte had aan drinken. Wanneer je toch nog honger hebt heeft het ook nog een ander voordeel. Je maag zit namelijk al een stuk voller, dus als je daarna nog gaat eten, heb je sneller een vol gevoel en zal je dus minder eten, waardoor je minder calorieën binnenkrijgt. Win-win situatie, want het is natuurlijk erg gezond voor je lijf om voldoende water binnen te krijgen, zeker als je wilt afvallen!

Een goede voorbereiding.

Zorg voor een goede voorbereiding, weeg jezelf iedere keer op dezelfde weegschaal op dezelfde dag en tijdstip en schrijf het resultaat op. Bereken je BMI en schrijf dit ook ieder weegmoment op. Meet ook je heup-, buik-, bovenbeen- en armomtrek en noteer dit iedere keer als je een weegmoment hebt. Op deze manier kun je goed bijhouden of je afvalt en progressie maakt. Het is belangrijk dat je niet alleen maar op de weegschaal staan. Wanneer je ook sport, kan het zo zijn dat je denkt dat je niet afvalt. Het tegendeel is waar, je vetpercentage daalt vaak, maar je spiermassa gaat omhoog. Spieren wegen meer dan vet, dus dan lijk je zwaarder terwijl je vetpercentage juist naar beneden is gegaan.