Maca poeder en superfoods


Zaterdag, 25 Mei 2024


Het is geen wonder dat maca poeder zo populair is op dit moment. De traditionele voedingsindustrie is al jaren bezig ons voedsel steeds verder te ontdoen van alle stoffen die goed zijn voor de mens. Producten die je dagelijks in de supermarkt koopt bevatten naast E-nummers, pesticide en andere twijfelachtige toevoegingen nog nauwelijks belangrijke voedingsstoffen. Met mooie merknamen proberen zij de consument te overtuigen hoe goed de producten wel niet zijn. Echter na enig onderzoek blijken de voedingsstoffen waarmee geprijkt wordt niet of nauwelijks voor te komen.

superfoods

Hoe anders is dat met superfoods?

Superfoods zijn biologische producten die vrij zijn van pesticide en toevoegingen die de gezondheid in gevaar kunnen brengen. Superfoods mogen pas super voedsel worden genoemd als er minimaal twaalf voor het lichaam belangrijke voedingsstoffen in zitten. Hierbij moet je dan denken aan aminozuren, calcium, vitaminen, mineralen, enzymen, co-enzymen, antioxidanten en natuurlijk gezonde oliën en vetten. Een certificering zorgt voor scherpe controle op de kwaliteit en hoge nutritionele waarden.

Afvallen door het gebruiken van superfoods

De consument is de misleiding van grote levensmiddelenproducten helemaal zat. En kiest steeds vaker voor super biologisch en natuurlijk. De opkomst van biologisch gecertificeerde superfoods was voor hen noodzakelijk en een logisch gevolg van de twijfel die ontstond over voedselveiligheid. Bij een gecertificeerd superfood ben je ervan overtuigd dat het gezond voor je is.

Een superfood zorgt er juist voor dat jouw lichaam wordt gevuld met goede en gezonde stoffen zoals proteïne, vezels, mineralen en antioxidanten. Je hebt eerder een voldaan gevoel en je zal minder voedsel tot je nemen om de trek te stillen.

Maca poeder

Eén van de bekendere en momenteel zeer populaire superfood is maca. Dit knolgewas wordt gevonden hoog in het Peruaanse Andesgebergte en staat bekend om zijn positieve uitwerking op de gezondheid. Het heilzame maca poeder is in Nederland vrij verkrijgbaar en gaat steeds vaker over de toonbank. Ook van het maca poeder wordt verondersteld dat dit in de strijd tegen overgewicht een goede vriend is omdat het een hoge voedingswaarde heeft. Het maca poeder is rijk aan gezonde voedingsstoffen zoals magnesium, ijzer, calcium, fosfor, zink en sterolen en vermindert de eetlust. Maca is verkrijgvaar in poeder of in capsules en het wordt vooral in poedervorm steeds meer in de hedendaagse keuken gebruikt. Een gerecht met de toevoeging van maca poeder geeft het een zoete, karamelachtige notensmaak. Een smaak en geur die vaak als lekker wordt ervaren.


Andere onderwerpen op Josso.nl

Voeding is belangrijker dan sport.

Wanneer je wilt afvallen is het belangrijker dat je je voedingspatroon aanpast, dan dat je gaat sporten. Met een combinatie van beide, boek je het snelste resultaat. Maar wees niet bang, als je niet kunt of wilt sporten is het veel belangrijk om op je voeding te letten. Je kunt namelijk wel afvallen door gezond te eten en niet te sporten, maar nauwelijks afvallen door niet op je voeding te letten en wel te sporten. Het is dus belangrijk om jezelf te realiseren dat het veranderen van je eetpatroon belangrijker is. Daarnaast kun je nog kijken of je kunt gaan sporten of dagelijks wat extra beweging te krijgen door te fietsen in plaats van de auto te nemen of na het eten lekker te wandelen bijvoorbeeld.

Vermijd crashdiëten

Een crash dieet is een dieet waarbij je erg weinig calorieën binnenkrijgt, hierdoor krijg je niet alle voedingsstoffen binnen die je nodig hebt voor een gezond en fit lichaam. Volg alleen een crahs dieet als je slechts een paar kilo wilt kwijt raken in een korte periode, maar houdt er altijd rekening mee dat het er net zo snel weer aankomt, het is dus slechts een tijdelijke oplossing. Na het crash dieet zul je namelijk al snel weer aankomen, dit is het bekende jojo-effect. Daarnaast verlies je ook veel vocht en spieren, terwijl je juist vet wilt verliezen. Een crashdieet volgen is dus geen gezonde en verstandige keuze.

Drink een glas water voor iedere maaltijd

Mensen halen wel eens honger en dorst gevoelens door elkaar. Wanneer je merkt dat je honger hebt, kun je het beste eerst een glas water drinken, soms stilt dit de honger omdat je eigenlijk behoefte had aan drinken. Wanneer je toch nog honger hebt heeft het ook nog een ander voordeel. Je maag zit namelijk al een stuk voller, dus als je daarna nog gaat eten, heb je sneller een vol gevoel en zal je dus minder eten, waardoor je minder calorieën binnenkrijgt. Win-win situatie, want het is natuurlijk erg gezond voor je lijf om voldoende water binnen te krijgen, zeker als je wilt afvallen!

Een goede voorbereiding.

Zorg voor een goede voorbereiding, weeg jezelf iedere keer op dezelfde weegschaal op dezelfde dag en tijdstip en schrijf het resultaat op. Bereken je BMI en schrijf dit ook ieder weegmoment op. Meet ook je heup-, buik-, bovenbeen- en armomtrek en noteer dit iedere keer als je een weegmoment hebt. Op deze manier kun je goed bijhouden of je afvalt en progressie maakt. Het is belangrijk dat je niet alleen maar op de weegschaal staan. Wanneer je ook sport, kan het zo zijn dat je denkt dat je niet afvalt. Het tegendeel is waar, je vetpercentage daalt vaak, maar je spiermassa gaat omhoog. Spieren wegen meer dan vet, dus dan lijk je zwaarder terwijl je vetpercentage juist naar beneden is gegaan.