Heeft uw gezondheid invloed op de premie van uw levensverzekeringen?


Dinsdag, 16 April 2024


Heeft uw gezondheid invloed op de premie van uw levensverzekeringen? Dat is de vraag die ik vandaag voor u ga beantwoorden, maar het is misschien eerst handig om te kijken: Wat is een levensverzekering nou precies, en waarom zou u een levensverzekering willen afsluiten?

Met het afsluiten van een levensverzekering maakt u als verzekerde een afspraak met een verzekeraar dat deze u een of meerdere bedragen uitkeert bij het voordoen van een bepaalde gebeurtenis. Hiervoor betaald u uiteraard premie. Ook is het zo dat de gebeurtenis afhangt van het leven of de dood van een of meer personen. De verzekeringnemer is degene die de verzekering afsluit, de persoon van wiens leven uw verzekering afhankelijk is wordt de verzekerde genoemd, de begunstigde is degene aan wie het bedrag van de verzekering uitgekeerd wordt. Het bedrag van de verzekering kan in één keer uitgekeerd worden maar dat kan ook in verschillende periodes. Dit is per verzekering anders en daarom is het belangrijk om u hier vooraf goed over te laten informeren door een financieel adviseur.

Het uitkeren van uw levensverzekering kan op de drie volgende manieren tot stand komen:

  • Als uw verzekering de einddatum heeft bereikt
  • Als de verzekerde overlijdt in een afgesproken periode
  • Als de verzekerde in leven is op een afgesproken datum

Waarom een levensverzekering afsluiten?

De reden waarom u een levensverzekering af zou willen sluiten kan zijn vanwege financiële zekerheid. Elk persoon loopt natuurlijk financiële risico's en deze kunt u dus met deze verzekering gedeeltelijk dekken. Bijvoorbeeld om een hypotheek af te lossen, als aanvulling op pensioen, om uw oude dag net wat comfortabeler te maken, en als u plotseling komt te overlijden er voor zorgen dat de nabestaanden de financiële consequenties kunnen dragen.

U kunt een levensverzekering daarnaast ook zien als een soort uitkering waar jarenlang premie voor wordt betaald en die u op een afgesproken datum uitgekeerd krijgt tenzij u op deze datum niet meer in leven bent of als u plotseling komt te overlijden in een afgesproken periode.

Levensverzekering en de gezondheidsverklaring

Al deze informatie hebbende kunnen we nu de vraag beantwoorden of uw gezondheid invloed heeft op de premie van levensverzekeringen. Het antwoord op deze vraag is: ja. Bij sommige levensverzekeringen, zoals de overlijdensrisicoverzekering en de begrafenisverzekering moet vooraf een gezondheidsverklaring ingevuld worden. Dit is zo omdat de verzekeraar extra risico loopt wanneer u bijvoorbeeld rookt of een ziekte heeft. Het kan daarom zijn dat sommige verzekeraars u niet accepteren of een premietoeslag in rekening brengen. Wanneer u het niet eens bent met een afwijzing van een verzekeraar kunt u de hulp inschakelen van uitvaartverzekeringwijzer.net. Dit is een informatie centrum op het gebied van levensverzekeringen.


Andere onderwerpen op Josso.nl

Voeding is belangrijker dan sport.

Wanneer je wilt afvallen is het belangrijker dat je je voedingspatroon aanpast, dan dat je gaat sporten. Met een combinatie van beide, boek je het snelste resultaat. Maar wees niet bang, als je niet kunt of wilt sporten is het veel belangrijk om op je voeding te letten. Je kunt namelijk wel afvallen door gezond te eten en niet te sporten, maar nauwelijks afvallen door niet op je voeding te letten en wel te sporten. Het is dus belangrijk om jezelf te realiseren dat het veranderen van je eetpatroon belangrijker is. Daarnaast kun je nog kijken of je kunt gaan sporten of dagelijks wat extra beweging te krijgen door te fietsen in plaats van de auto te nemen of na het eten lekker te wandelen bijvoorbeeld.

Vermijd crashdiëten

Een crash dieet is een dieet waarbij je erg weinig calorieën binnenkrijgt, hierdoor krijg je niet alle voedingsstoffen binnen die je nodig hebt voor een gezond en fit lichaam. Volg alleen een crahs dieet als je slechts een paar kilo wilt kwijt raken in een korte periode, maar houdt er altijd rekening mee dat het er net zo snel weer aankomt, het is dus slechts een tijdelijke oplossing. Na het crash dieet zul je namelijk al snel weer aankomen, dit is het bekende jojo-effect. Daarnaast verlies je ook veel vocht en spieren, terwijl je juist vet wilt verliezen. Een crashdieet volgen is dus geen gezonde en verstandige keuze.

Drink een glas water voor iedere maaltijd

Mensen halen wel eens honger en dorst gevoelens door elkaar. Wanneer je merkt dat je honger hebt, kun je het beste eerst een glas water drinken, soms stilt dit de honger omdat je eigenlijk behoefte had aan drinken. Wanneer je toch nog honger hebt heeft het ook nog een ander voordeel. Je maag zit namelijk al een stuk voller, dus als je daarna nog gaat eten, heb je sneller een vol gevoel en zal je dus minder eten, waardoor je minder calorieën binnenkrijgt. Win-win situatie, want het is natuurlijk erg gezond voor je lijf om voldoende water binnen te krijgen, zeker als je wilt afvallen!

Een goede voorbereiding.

Zorg voor een goede voorbereiding, weeg jezelf iedere keer op dezelfde weegschaal op dezelfde dag en tijdstip en schrijf het resultaat op. Bereken je BMI en schrijf dit ook ieder weegmoment op. Meet ook je heup-, buik-, bovenbeen- en armomtrek en noteer dit iedere keer als je een weegmoment hebt. Op deze manier kun je goed bijhouden of je afvalt en progressie maakt. Het is belangrijk dat je niet alleen maar op de weegschaal staan. Wanneer je ook sport, kan het zo zijn dat je denkt dat je niet afvalt. Het tegendeel is waar, je vetpercentage daalt vaak, maar je spiermassa gaat omhoog. Spieren wegen meer dan vet, dus dan lijk je zwaarder terwijl je vetpercentage juist naar beneden is gegaan.